PROJECT

PRoject penthouse

The perfect tropic outdoors & indoors

Deze penthouse is een pareltje aan de kust van Tenerife. Het moderne interieur van dit project spreekt boekdelen. Het totaalbeeld schittert door een buitengewone vormgeving van de architectuur en het fenomenale uitzicht op de zee en de bergen. Het verre 360° uitzicht en de waanzinnige ‘brug’ die beide gebouwen van het hotel verbindt, is een prachtig staaltje architectuur. 

De eigenaars van het penthouse gaven me carte blanche voor het interieurontwerp van hun buitenverblijf. Er waren slechts twee vereisten waar ik rekening met diende te houden, nl. een frisse moderne look en de aandacht voor het uitzicht mocht niet verloren gaan. Langs de ene kant is er het prachtige vergezicht op de bergen en langs de andere kant het strand en de wondermooie oneindigheid van de zee.

Voor het ontwerp en de keuze van materialen hebben we van buiten naar binnen gewerkt en dit mag je gerust letterlijk nemen. Elke ontwerpbeslissing werd zorgvuldig overwogen om de uitstraling en kleuren van de omgeving te laten weerspiegelen in de stijl van het ontwerp, wat resulteert in een rustgevend geheel. De consistentie tussen het interieur en het exterieur zorgt voor een samengestelde esthetiek wat een synergie creëert tussen binnen en buiten.

We startten met de indeling van de terrassen en werkten zo naar binnen toe. 

De indeling van het terras werd bepaald a.d.h.v. de verschillende toegewezen functies. Zo is er de lounge, zitkuil, dining area met buitenkeuken, jacuzzi, ontbijthoek, leeshoek en het poolhouse.

Het poolhouse werd het pièce de résistance van het hele penthouse. Het is een plek waar de eigenaars uren spenderen met familie en vrienden. Bijpraten in de kleine lounge, zonnebaden terwijl iemand achter de bar een cocktail klaarmaakt, … Kortom, een plek waar onvergetelijke herinneringen worden gecreëerd. 

De consistentie tussen het interieur en het exterieur zorgt voor een samengestelde esthetiek wat een synergie creëert tussen binnen en buiten.

Previous
Next

De keuken is het kloppend hart van het penthouse en is centraal gelegen tussen de eethoek met buitenkeuken en de ontbijthoek die zich op het terras bevindt. De eigenaars houden van gezellig samenzijn en lekker eten en drinken, de centrale ligging spreekt dus voor zich. Het is niet enkel een plek om maaltijden te bereiden, maar veel meer een multifunctionele ruimte die voldoet aan de behoeften van het drukke gezins- en ondernemersleven. Ochtenden starten hier steeds op dezelfde manier, nl. met alle gezinsleden samen aan het gigantisch corian keukeneiland. De dag start hier en wordt ‘s avonds hier ook afgesloten. De keuken zelf diende te voldoen aan de zeer functionele eisen van het moderne leven. Om te allen tijde een overzichtelijk en ordelijk gevoel te hebben, werd het fornuis en de koffiemachine in een kast geplaatst, die met inschuifwanden tevoorschijn kan worden getoverd. Wanneer deze gesloten is, lijkt het gewoon een kastenwand en is er geen ‘rommel’ zichtbaar. 

In de leefruimte bevindt zich een prachtige zetel, die door de fijne materialen en verfijnde details onmiddellijk de aandacht trekt. De unieke opstelling werd in samenspraak met Balo Design boutique bepaald. Ook voor de meubels in andere ruimtes werd samengewerkt met Balo. Hiervoor trokken we naar Milaan, om een kijkje te gaan nemen in de showrooms van Paola Lenti, Minotti en B&B Italia. Het interieurontwerp werd dus volledig doorgetrokken naar de meubels, maar ook naar de keuze van stoffen, verlichting, etc.

De eigenaars kozen voor eigen privévertrekken in het penthouse. Zo kom je binnen langs de bureauruimte, die zelden wordt gebruikt – remember: het keukeneiland. Na de bureauruimte kom je in privédressing en master bedroom. De master is zo ontworpen dat eigenaars wakker worden met een fenomenaal zeezicht. Dit uitzicht wordt ook in de badkamer doorgetrokken, waardoor deze dus een sanctuary van rust is met een betoverend panorama. 

Naast de master bedroom zijn ook de overige drie slaapkamers voorzien van een badkamer ensuite en terras. Gasten die nood hebben aan een rustige plek om wat werk gedaan te krijgen of om gewoon even te ontsnappen en rust op te zoeken, kunnen zich dus steeds terugtrekken in hun eigen vertrekken. Elke slaap- en badkamer vertelt een eigen verhaal, maar toch consistent met het geheel door het gebruik van materialen en kleuren.

Initieel waren er naast de master bedroom twee extra slaapkamers voorzien, maar door de muren van de wasruimte en berging te verplaatsen, creëerden we nog een extra ruimte met een open layout én de favoriet van ontwerpster Margot van THREE OF A KIND. Why? Een open slaapkamer lay out met prachtig bad en buitendouche in combinatie met een adembenemend uitzicht op het Anaga-gebergte zorgt voor hemelse hotel vibes! 

Ben jij geïnteresseerd om jouw droomwoning te laten ontwerpen door ons? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en wie weet creëren wij jouw safe haven. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *